tomatentomatentomaten... soep!

Laten we eens 6 kerstomatenplantjes zetten, dacht ik deze lente. Vorig jaar had ik amper een twintigtal tomaatjes met 3 planten, dus met 6 zal ik er al eens een deftig slaake mee kunnen maken...
Gemiddeld 3 kilo per week, jawel! Dat gaat goed :)
Slaatjes, tomatensaus, geroosterd in de oven, snoepen tussendoor, tomaatjes all day long!
Natuurlijk mag er dan ook geen vers tomatensoepke ontbreken, zeker op zo'n druilerige dag zoals vandaag...


Kerstomaatjes smaken voller en zoeter dan hun grote broertjes, samen met frisse basilicumolie krijgt deze soep een verfijnde smaak en uitzicht!

1kg knalrode kerstomaatjes, nét iets te zacht voor een slaatje
2 tenen look
3dl groentebouillon
olijfolie
100 ml ongezoete amandelmelk
zout & peper

basilicumolie:
1 dl olijfolie
15g basilicumblaadjes
snuf zout

Fruit de geplette look in de olijfolie. Voeg er de gehalveerde tomaten, zout en peper aan toe. Na enkele minuten stoven mag de groentebouillon erbij. Breng het terug aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen. Ondertussen kan je de basilicumolie maken door (moeilijk!!) alles te mixen. Probeer het geduld op te brengen om de basilicum héél fijn te krijgen. Nu mag de amandelmelk bij de soep. Nog even doorwarmen en opdienen. Smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten