banaan-avocado-snack


Banaan en avocado passen zowel qua kleur als qua smaak en textuur fantastisch samen. Je kan er verschillende kanten mee uit. Luchtig gemixt ploffen mini-luchtbelletjes in je mond in een smeuïge volheid aan smaak. Je kan de smaak verfijnen met wat citroen of kokosrasp. Voor een smoothie kan je het aanlengen met amandelmelk en munt of basilicum versterken het verfrissende effect in een ijsje. Sommige foodblogs worden lyrisch over de meest hemelse (gezonde/alternatieve) chocomousse door er cacao aan toe te voegen. Mousse kan je het echter nét niet noemen, het leunt dichter bij pudding vind ik. Hoe dan ook, smaken doet het zeker :)

De basis is dus heel simpel (en oh zo lekker!) :  1 banaan + 1 avocado
Eventueel enkele druppels citroensap (vooral als je het niet direct opeet is dat goed tegen de verkleuring) of bestrooien met kokosrasp.

Cacaogedeelte: Handig wanneer je avocado al wat bruine plekken vertoont, deze doen niets tot weinig af aan de smaak maar zien er niet zo appetijtelijk uit: mooie cacaomouflage ;)
Na het mixen schep je de helft al in een kommetje. Voeg in de blender beetje bij beetje cacao bij, mix en proef regelmatig. Aangezien cacao vrij bitter smaakt, kan het wel wat zoet gebruiken, bv wat rijst- of ahornstroop.

Smoothie: basis + amandelmelk (ongezoete!) tot gewenste dikte. Lekker met een peer erbij.

Ijsje: basis of smoothie + enkele blaadjes munt of basilicum erdoor gemixt. Ijsvormpjes vullen en minstens 4 uur in de vriezer.


Avocado is een van die supervruchten die niet alleen lekker maar ook übergezond zijn. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen, gezonde vetten en eiwitten. Zowel in hartige als zoete gerechten doet hij het goed. Het is een beetje 'tricky' om hem op het juiste moment aan te snijden, soms lijkt het of hij maar een uurtje perfect rijp is...

Voor banaan geldt dat eigenlijk ook, zelf heb ik ze het liefste nét niet meer groen maar nog stevig. Maar in het volgende stadium zijn ze wel nog perfect om in allerlei gerechten te verwerken. Ze zitten vol goede voedingsstoffen en helpen zelfs bij depressieve gevoelens.

Met andere woorden: banaan & avocado = comfort food zonder schuldgevoelens :)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten