quinoa met pompoen & kikkererwten

Stoofpotjes doen het altijd goed wanneer je je wilt opwarmen en ze zijn zo handig: alles in één pot! Na alle berichten over glutenallergieën en tarwe-intoleranties, probeer ik toch wat vaker tarweproducten te schrappen van het menu. Quinoa is een zaad, bevat alle essentiële aminozuren in een bijna perfecte balans voor de mens. Het is een bom van vitaminen (B2, E), mineralen (ijzer, koper en magnesium) én smaak. Ook qua textuur is het een welkome afwisseling.

voor 2 personen

200g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
200ml tomatenpassata
1 kleine butternutpompoen, geschild en in blokjes
1 ui
120g quinoa
1 teentje look
1 dikke tl komijnpoeder
1 dikke tl gedroogde oregano
2 tl paprikapoeder
0,50-0,75l groentebouillon
1 avocado
125ml geitenyoghurt



De fijngesnipperde ui en een geplet knoflookteentje 5-7 minuten fruiten in olijfolie op een zacht vuurtje. Komijn, oregano en paprika toevoegen en enkele minuten opbakken. Pompoen goed onderroeren tot alle blokjes bedekt zijn met de kruiden, overgieten met de tomatensaus en genoeg bouillon zodat alles flink onderstaat. Ten slotte nog de kikkererwten en de quinoa erbij, snuf zout, aan de kook brengen en minstens een half uur laten pruttelen. 
Opdienen met schijfjes avocado en een flinke eetlepel yoghurt.
Smakelijk!








Geen opmerkingen:

Een reactie posten