blondie

We kennen allemaal een brownie, waarom dan eens geen blondie? Vooral eentje zonder tarwe, zonder gluten én vegan én enkel gezoet met dadels! Gezond, snel klaar en superlekker!


goed voor 8 muffins


8 ontpitte dadels, in kleine stukjes gesneden
1 blik/bokaal kikkererwten (gespoeld en uitgelekt)
2-3 el pindakaas
1 banaan
1-2 el rijstmelk
snufje zout
1/4 tl bicarbonaat
1 tl vanillepoeder (of -extract)


Alles behalve rijstmelk mengen in de blender, indien te droog beetje bij beetje rijstmelk toevoegen.
25-30 minuten op 175°.

Variaties:
Ook lekker met amandel-hazelnootpasta iplv pindakaas (het deeg wordt dan wel iets donkerder).
Chocoholics kunnen een handvol pure chocoladebrokjes door het deeg mengen na het mixen.
Vervang de banaan door een ei als  je geen banaan hebt of wilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten