verwarmende knolseldersoep


Niet iedereen lust knolselder, zijn scherpe smaak kan vlug tegensteken. De zoete aardappel en het appeltje verzachten dit en geven de soep een romige fluweelzachte structuur.

1 grote rode ui
450g knolselder
450g zoete aardappel
1 grote zoete appel
1 groentebouillonblokje (zonder suiker) (of verse groentebouillon)
1 takje gedroogde rozemarijn
peper & zout
olijfolie
peterselie

Ui en knolselder schillen en in blokjes snijden. Ui aanstoven in olijfolie met snuifje zout. Knolselder toevoegen. De zoete aardappel schillen en in blokjes erbij. Peper en zout, even aanstoven terwijl je de appel schilt en snijdt en ook de appel bij de groenten voegen. Overgieten met water (bouillon) tot alles goed onder staat. 20-30 minuten laten pruttelen op laag vuur. Soep mixen en afwerken met peterselie.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten